vineri, 27 noiembrie 2009

To be or not to be or niether of these two

In primul rand, doresc sa le cer scuze celor care mai intra cand si cand pe blogul meu, in speranta ca am mai postat ceva, pentru faptul ca am neglijat postarea. Nu am renuntat niciodata in a mai scrie, insa pur si simplu nu am simtit nevoia de a o face. Insa promit sa ma revansez.

In al doilea rand, as dori sa explic contextul in care am ales titlul postarii. Acesta se refera, poate unii s-au prins deja, la situatia politica actuala din Romania, la alegerile pentru presedentie, mai precis.

Mi se pare aproape un viol intelectual in a fi pus in situatia de a alege intre doua rele, raul cel mai mic. Si nu este prima oara cand se intampla acest lucru (inca mai am in minte situatia cand a trebuit sa votez cu Iliescu doar pentru a contracara ascensiunea lui Vadim; greu de crezut de cei mai tineri probabil, insa acesta a prins un tur doi in Romania post-revolutionara).

Mai mic din ce punct de vedere? Sunt eu in masura sa judec in proportie de 100% (sau macar 50% + 1) care este raul mai mic? Dispun de suficiente date obiective (nu de genul vizitei geoanului la Moscova sau a recentului scandal cu palmuirea copilului de catre base) care sa ma ajute sa fac acest lucru? Veti spune, si pe buna dreptate, ca in viata reala, nu exista doar alb si negru, suntem inconjurati de gri, insa cand acest gri tinde catre negru, ce rost are sa fie impins in fata? Si de catre cine? De altii si mai negri, probabil...

As prefera sa votez din convingerea ca aleg ceva bun pentru mine, ai mei si pentru romani, in general, dar nu mi se ofera aceasta oportunitate. De ani buni...

In concluzie, voi merge la vot si voi pune stampila in afara celor doua chenare, anuland buletinul. Ca o forma de protest. Patetica. Dumnezeu sa ajute Romania, doar El o mai poate face.

2 comentarii:

  1. Cred ca pe fiecare buletin de vot ar trebui sa existe si un chenar in care sa scrie "Nu am incredere in niciunul dintre candidati". In felul acesta, cetatenii cu drept de vot, care considera ca niciunul dintre candidati nu se incadreaza pentru a ocupa functia pentru care candideaza, ar avea o motivatie sa mearga la vot. Astfel s-ar putea transmite un semnal, care, ajutat si de eventualul bun simt al candidatilor, ar putea determina cateva retrageri de pe scena politica. Din pacate, criza cea mai mare din Romania este criza de constiinta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu l-am votat pe seful Vadim.
    Pentru o romanie curata...

    Diplomatu

    RăspundețiȘtergere